انواع دکوراسیون داخلی منزل با سبکهای متفاوت که باید بشناسید
دکوراسیون داخلی، بازتابدهنده شخصیت و سلیقه هر فرد است. هر سبک دکوراسیون، به همراه ویژگیهای منحصربهفرد خود، جلوهای خاص به فضا میبخشد و امکان انتخاب متناسب با سلایق و نیازهای مختلف را فراهم میآورد. از سبکهای کلاسیک، که همواره محبوب هستند تا سبکهای مدرن و مینیمالیست، که بر سادگی و کارآیی تاکید دارند، هر یک دارای جذابیتها و پیشینههای مخصوص به خود هستند. انتخاب یک سبک مناسب در طراحی داخلی، علاوه بر سلیقه شخصی، نیازمند درک دقیقی از اصول زیباییشناسی و عملکرد صحیح اجزا است.
در این گزارش، به بررسی انواع مختلف دکوراسیون داخلی و ویژگیهای برجسته هر سبک خواهیم پرداخت تا شما بتوانید با شناخت بیشتر، بهترین انتخاب را برای فضای زندگی خود داشته باشید.
منظور از دکوراسیون داخلی چیست؟
دکوراسیون داخلی یک هنر و علم است؛ که با هدف ایجاد فضاهایی زیبا و کارآمد در داخل ساختمانها انجام میشود. در این فرآیند، هماهنگی در میان عناصر مختلف، مانند نور، رنگ، مبلمان و اکسسوریها، نقش بسزایی دارند. دو عامل زیبایی و کاربری، از مهمترین فاکتورها در طراحی دکوراسیون داخلی هستند. یک دکوراسیون داخلی موفق، فضایی زیبا و دلنشین ایجاد میکند که حس خوبی به ساکنان القا مینماید و در عین حال، نیازهای کاربردی آنها را نیز برآورده میسازد.
به عنوان مثال، در طراحی دکوراسیون داخلی منزل، باید به زیبایی و آرامش فضا و به خصوص نشیمن و پذیرایی، توجه ویژه داشت. همچنین، ضروری است که دکوراسیون به گونهای باشد که فضای کافی برای قرار دادن وسایل فراهم شود. فضای داخلی خانه تأثیر زیادی بر روحیه ساکنان دارد و یک دکوراسیون زیبا و کاربردی میتواند موجب آرامش، افزایش خلاقیت و انگیزه شود.
سبک مدرن
سبک مدرن یکی از محبوبترین سبکهای طراحی داخلی است؛ که بر سادگی و کارآمدی فضا تمرکز دارد. این سبک که در قرن بیست و یکم پدید آمد، با استفاده از خطوط صاف و رنگهای محدود، به ایجاد فضاهای باز و کاربردی میپردازد.
در دکوراسیون مدرن، هر نقطه از فضا، به دقت برنامهریزی شده و از مبلمان و وسایل ساده استفاده میشود؛ تا از اشغال بیمورد آن جلوگیری شود. این سبک به خصوص برای آپارتمانهایی که دارای طراحی فضای باز هستند، مناسب است.
عناصر کلیدی این سبک شامل حذف زرق و برق، عدم تقارن عمدی و بهرهگیری از رنگهای خنثی و گرم است. بازی با رنگها در پسزمینههای اصلی و استفاده از قالیچههای ساده و هندسی نیز رایج است. مبلمان با اشکال ساده و مواد اولیهای چون فلز، کروم و شیشه ساخته میشوند. این ویژگیها نه تنها به زیبایی، بلکه به عملکرد بالای فضا نیز کمک میکنند و از هر زاویهای، حس آرامش و کارآمدی را به ارمغان میآورند.
سبک معاصر
سبک معاصر یا امروزی در دکوراسیون داخلی، سبکی است که گاه با مدرن اشتباه گرفته میشود. این سبک، همه جزئیات و المانها را در زمان حال در نظر میگیرد. در طراحی معاصر، از خطوط نرم و منحنی استفاده میشود، در حالیکه در سبک مدرن، خطوط هندسی و زوایای تیز غالب هستند.
در سبک معاصر استفاده از رنگهایی مانند کرم، قهوهای و سفید، بیشتر به چشم میآیند و سایر رنگها کمتر مورد استفاده قرار میگیرند. گاهی از طیفهای مختلف یک رنگ، برای ایجاد کنتراست استفاده میشود. در این سبک، بافت مواد و وسایل، اهمیت زیادی دارد و اغلب از لوازمی با بافت طبیعی استفاده میشود.
فضاهای باز، نور طبیعی فراوان و استفاده گسترده از شیشه، از ویژگیهای برجسته این سبک هستند. این عناصر، به ایجاد حس باز بودن و روشنایی در فضا کمک میکنند. اگر انتخاب شما سبک معاصر است، میتوانید از طرحهای غیرمعمول و استفاده از نور، به عنوان بخشی از طراحی بهره ببرید؛ تا فضایی خاص و منحصربهفرد خلق کنید.
دیگر ویژگیهای سبک امروزی، شامل استفاده از فلزات و شیشه برای بازتاب نور، بهرهگیری از پارچه و بافتهای طبیعی و به کارگیری چوب، با رنگهای بسیار روشن یا بسیار تیره است. تمامی این عناصر با هم ترکیب میشوند؛ تا فضایی آرام، دلنشین و همگام با زمان حال ایجاد کنند.
سبک مینیمال
سبک مینیمال در دکوراسیون داخلی، یکی از پرطرفدارترین سبکها است، که تاکید بسیاری بر سادگی و کارآمدی دارد. این سبک که به نوعی ساده شده سبک مدرن است، با استفاده از مبلمان ساده و کمینهگرایی در رنگها، شناخته میشود. در این روش، استفاده از عناصر شلوغ به حداقل میرسد و هر چیزی که ضروری نیست از فضا حذف میشود؛ تا فضای خالی برجسته گردد.
رنگهای اصلی در این سبک معمولا سیاه و سفید هستند، اما برای ایجاد کنتراست ملایم، میتوان به صورت محدود، از رنگهای پایه نیز استفاده کرد. در طراحی فضاها از خطوط ساده و صاف بهره میگیرند. مبلمان نیز بدون طرح و نقش اضافی انتخاب میشوند.
در سبک مینیمال، به فضای خالی ارزش داده میشود و فقط وسایلی که واقعا مورد نیاز هستند در اتاق قرار میگیرند. این سبک شما را دعوت میکند تا با بازگشت به اصول ساده، فضایی آرام و دلنشین ایجاد کنید که هم زیبا و هم کاربردی باشد.
سبک بوهمین
سبک بوهمین یا بوهمیان در دکوراسیون داخلی، یادآور حس و حال تابستانی، گرمای دلنشین، شنهای سفید سواحل مدیترانه و یک لیوان شربت خنک پس از شناست. این سبک با جذابیت و حس راحتی، زندگی کوچنشینی را در خانههای مدرن بازآفرینی میکند.
به طور کلی، دکوراسیون بوهمیان، نمادی از زندگی افرادی مانند نقاشها، نویسندهها و دوستداران فرهنگهای مختلف است؛ که به جای یکجا نشینی، روحیه سفر و ماجراجویی دارند. در این سبک، از رنگهای زمینه خاکستری، سبز تیره و قهوهای سیر استفاده میشود؛ که با رنگهای مکمل درخشان مانند نارنجی، آجری، زرد و سبز چمنی ترکیب میشوند.
عناصر، بدون قاعده و قوانین خاصی ترکیب شدهاند و سوغاتیها و دکورهای فولکلور، از فرهنگهای مختلف دیده میشوند. استفاده از فرشینهها، تابلوهای بزرگ، پارچههای مات با ظاهر ساییده و انواع حاشیهبافیها و قلاببافیها، به فضای داخلی اضافه میشوند. لوسترهای حصیری و سایهبانها نیز به جذابیت این سبک اضافه میکنند. این سبک با بهرهگیری از گلیم و طرح گلیمها، به عنوان فرش، پرده و روبالشتی، فضایی گرم و دعوتکننده را ایجاد میکند.
سبک صنعتی
سبک صنعتی در دکوراسیون داخلی، با استفاده گسترده از فلزات و فضای باز مشخص میشود. شاید این سبک، برای برخی سرد و بیروح به نظر برسد، اما در واقع اشتراکاتی با دکوراسیون راحت و ساده اسکاندیناوی دارد. سبک صنعتی الهامگرفته از دوران انقلاب صنعتی است. استفاده گسترده از رنگهای فلزی، مانند نقرهای و برنجی در آن نمایان است.
در دکوراسیون صنعتی، استفاده از عناصر نمادین کارخانهها، نظیر آجرهای نخراشیده، لولههای فلزی و سطوح سیمانی مرسوم است. ترکیب رنگها در این سبک، سرد و خنثی هستند. در این سبک استفاده از چراغها و آباژورهای حبابیشکل، که یادآور اختراعات ادیسون هستند، جایگاه ویژهای دارند.
پنجرههای بزرگ با شیشههای سرتاسری و قابهای ساده مشکی، فضاهای بزرگ و چند منظوره، سقفهای بلند و لوسترهای ساده سیمدار، نیز از دیگر ویژگیهای بارز این سبک به شمار میروند. همچنین، استفاده از فلز سیاه در دکوراسیون و دراورها، و میزهای چوبی با ظاهری کهنه و فرسوده، که حس و حال کارگاههای صنعتی را تداعی میکنند، به جذابیت آن اضافه میکنند.
سبک صنعتی، با بهرهگیری از مواد و طراحیهای ساده و ابتدایی، فضایی خاص و منحصربهفرد ایجاد میکند؛ که به طور همزمان، حس تاریخ و نوآوری را به مخاطب القا میکند.
سبک شبی شیک
سبک دکوراسیون شبی شیک، یکی از محبوبترین سبکهای دکوراسیون داخلی است؛ که اصالت آن به قرن ۱۸ میلادی بازمیگردد و در دهه ۱۹۸۰ نامگذاری شده است. این سبک، ترکیبی از جلوههای روستیک و وینتیج است و هدف آن، ایجاد فضایی شیک و راحت با حال و هوای انگلیسی است. شبی شیک به گونهای طراحی شده که خانههای بزرگ روستاییان مرفه انگلیسی را از یکنواختی خارج کرده و به آنها جلوهای مدرن ببخشد.
در دکوراسیون شبی شیک، از رنگهای روشن و خنثی مانند بژ، طوسی روشن و انواع سفید برای دیوارها استفاده میشود. این سبک پر از اکسسوریها و آیتمهای تزئینی است؛ که به فضای داخلی جذابیت میبخشند. کفپوشهای چوبی ساده، مبلمان وینتیج و آنتیک و طرحهای گلدار کار دست، از ویژگیهای برجسته این سبک به شمار میروند.
الوارهای کهنهکاری شده برای وسایل چوبی، مانند دراور و کابینتها نیز در این سبک رایج هستند. گلدانهای کوچک و بزرگ حتی در سرویس بهداشتی هم استفاده میشوند؛ تا حال و هوای طبیعی و سرزندهای به فضا ببخشند. این سبک تلفیقی از زیبایی و کاربردی بودن را ارائه میدهد؛ که همواره حس و حال ویژهای به محیط میبخشد.
کدام سبک را برای دکوراسیون داخلی خانه انتخاب کنیم؟
در این گزارش با انواع سبک دکوراسیون آشنا شدیم. برای انتخاب نوع سبک باید به سلیقه، بودجه، متراژ و نوع کاربری محلی که قرار است در آن بازسازی اجرا کنید، تصمیم بگیرید. در نظر داشته باشید که مثلا قیمت کابینت یا قیمت نقاشی ساختمان در سبکهای کلاسیک و پرجزئیات بیشتر است و سبکهای مینیمال با بودجه کمتری هم اجرا میشود. در نهایت از مشاوره متخصصان کمک بگیرید و بهترین گزینه را انتخاب کنید.